вторник, 31 августа 2010 г.

Використання електронних грошей


Стрімкий розвиток всесвітньої мережі Інтернет сприяє появі великої кількості Інтернет-магазинів, а також продажу великого переліку послуг за допомогою Інтернету. У результаті піднявся питання про способи оплати в Інтернеті даних товарів і послуг. В результаті пошуку рішення, було запропоновано найбільш просте і зручне рішення системи оплати в Інтернеті - електронні гроші. Як наслідок платіжні системи Інтернету звертаються в електронному вигляді і системи електронних грошей гарантують анонімність.

Наприкінці 90х років комерція в російськомовному Інтернеті охопила практично всі напрямки, будь то оплата комунальних платежів за квартиру або придбання автомобіля, все це призвело до бурхливого розвитку системи оплати в Інтернеті.

Існуючі на сьогодні способи оплати через Інтернет можна розділити на дві групи:
способи оплати через Інтернет, що вимагають установку на комп'ютер спеціального програмного забезпечення;
способи оплати через Інтернет, які мають власний веб-інтерфейс.

Переваги системи електронних грошей:

Основною перевагою системи електронних грошей є їх доступність, таким чином, кожен користувач мережі Інтернет для використання електронних грошей може відкрити власний електронний рахунок;

Мобільність системи електронних грошей - незалежно від місця свого знаходження користувач через платіжні системи Інтернету може здійснити будь-які операції зі своїм рахунком.

Способи оплати через Інтернет досить безпечні - передача конфіденційної інформації ведеться по протоколу SSL з кодовим 128-бітним ключем, або з використанням інших криптографічних алгоритмів іншими криптографічними алгоритмами;

система оплати через Інтернет досить-таки проста у використанні - відкриття рахунку і використання електронних грошей не вимагає наявність спеціальних знань;

система оплати через Інтернет - швидка процедура. Перекази коштів з рахунку на рахунок виконуються в лічені хвилини;

Недоліки системи електронних грошей:

Основною перешкодою для більш швидкого розвитку системи електронних грошей, є недовіра користувачів мережі Інтернет до даної системи. Це обумовлено розкраданням досить великих сум з електронних рахунків, як у країнах Європейського Союзу, так і в Сполучених Штатах Америки, останнім часом.

З часом використання електронних грошей стане нормою, з тієї простої причини, що не дивлячись на те, що електронні гроші мають деякі недоліки, але вони мають ряд переваг у порівнянні зі звичайним видом оплати, а саме:

зручні, платіжні системи інтернету підвищують швидкість здійснення розрахункових операцій, забезпечення практично повного контролю над грошовими засобами,

простота використання, платіжні системи інтернету забезпечують анонімність.

Також, системи електронних грошей значною мірою збільшують можливості невеликих підприємств, так як витрати на операції готівкою вище, ніж системи оплати в інтернеті.

За допомогою системи оплати в Інтернеті ви можете з легкістю оплатити послуги стільникового, зв'язку Інтернету, оплатити покупку в Інтернет - магазині, «перекинути» гроші іншим людям, оплатити комунальні послуги тощо.

Якщо ви будите заробляти гроші в Інтернеті, то можете бути впевненими, що значну частину зароблених грошей ви будете отримувати в електронному вигляді, таким чином, необхідно мати електронний рахунок і вміти його використовувати, для вас буде просто необхідно. Нижче розглянемо дві найпоширеніші системи оплати в інтернеті, в Росії, а саме WebMoney і Яндекс.Деньги.

WebMoney

WebMoney - найпопулярніша та захищена система електронних грошей в Росії.

Досить високий ступінь захищеності даної системи іноді може викликати проблеми: WebMoney не дозволяє своїм користувачам брати участь в «пірамідах», а також вкладати кошти в HYIP, тобто займатися сумнівним заробітком. Мінусом системи також є заборона обміну грошових коштів на валюти тих систем, які дають можливість користувачеві залишитися анонімним. Припустимо, вам вдалося сумнівний спосіб заробити певну суму wmz то для переведення її на рахунок E-gold або Liberty Reserve, необхідно мати персональний атестат, а для отримання даного виду атестата необхідно пред'явити нотаріально завірену копію паспорта та провести оплату цієї послуги.

Великим плюсом системи WebMoney є можливість мати на своєму віртуальному рахунку декілька гаманців у різних валютах, наприклад WMZ гаманець еквівалент долара США, WMR - російському рублю, WMU - українську гривню, WME - євро, WMB - білоруським рублям, WMG - золото.

Яндекс.Деньги

Яндекс.Деньги - також російська система оплати через інтернет. Дана система доступна тільки для жителів Росії. Значним мінусом системи є, те, що в ній на відміну від WebMoney присутня тільки рубль. Таким чином вибрати дану систему ви можете, якщо плануєте заробіток в інтернеті в рублях. Обмін між системою Яндекс.Деньги і WebMoney неможливий.

Комментариев нет:

Отправить комментарий